Search
Close this search box.

Sam Smith door Grammys weer in Album Top 10

Sam Smith liep afgelopen zondag met vier Grammy’s naar huis. Alle aandacht zorgt ervoor dat de verkoop van zijn album In the Lonely Hour weer flink toeneemt.

Sam Smith liep afgelopen zondag met vier Grammys naar huis. De Britse zanger nam de muziekprijzen voor beste lied, beste opname, beste vocal album en nieuwkomer van het jaar in ontvangst. Alle aandacht rond de grootste muziekprijzen van Amerika zorgen ervoor dat de verkoop van zijn album In the Lonely Hour weer flink toeneemt. Smith keert terug in de Album Top 10 op plaats drie.

Ook de officiële soundtrack van de langverwachte film Fifty Shades of Grey doet goede zaken. In aanloop naar de première van de erotisch getinte blockbuster verkocht het album goed genoeg om op plaats tien nieuw binnen te komen in de ranglijst. Op het album staan onder andere liedjes van Ellie Goulding, The Rolling Stones en Beyoncé.

De nieuwe binnenkomers van vorige week, Jan Smit en Bob Dylan, blijven stabiel bovenaan de Top 10. De koppositie blijft nog steeds in handen van de Volendamse volkszanger. Ook het album United We Are van dj Hardwell houdt een hoge notering.

Album Top 10 Week 7

(notering, tussen haakjes notering vorige week, artiest, album, o.b.v. Album Top 100 samengesteld door GfK Dutch Charts)

1. (1) Jan Smit – Recht uit mn hart ballades

2. (2) Bob Dylan – Shadows In The Night

3. (11) Sam Smith – In the Lonely Hour

4. (5) The Common Linnets – The Common Linnets

5. (4) Hardwell – United We Are

6. (10) Ed Sheeran – X

7. (20) Paolo Nutini – Caustic Love

8. (9) Kensington – Rivals

9. (13) Anouk – Paradise and Back Again

10. (-) Original Soundtrack – Fifty Shades of Grey

[NOVUM]