Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vertrouwen was belangrijk bij seksscènes

Toen Jamie Dornan en Dakota Johnson hun rol in de film Fifty Shades of Grey accepteerden, wisten ze dat ze samen heel wat heftige scènes zouden gaan spelen.

Toen Jamie Dornan en Dakota Johnson hun rol in de film Fifty Shades of Grey accepteerden, wisten ze dat ze samen heel wat heftige scènes zouden gaan spelen. Regisseur Sam Taylor-Johnson vertelt Time dat deze scènes pas tegen het einde van de opnameperiode werden geschoten zodat de twee acteurs de tijd hadden om elkaar wat beter te leren kennen.

“Maar toen die opnamedag eindelijk kwam, beseften we dat we heel lang over deze dag hadden gepraat en er al veel over hadden nagedacht”, aldus de regisseur. “Het belangrijkste tijdens deze opnames was vertrouwen. Het vertrouwen tussen Jamie en Dakota en het vertrouwen dat ze in mij en filmmaker Seamus McGarvey hadden. En het vertrouwen dat we er samen iets heel moois en sensueels van wilden maken.”

Time praat ook met Dakota. De actrice vertelt dat ze geen moeite heeft met naaktheid. In eerdere films verscheen ze ook al eens naakt in beeld. “Maar om nou te zeggen dat het makkelijk is om je kleren uit te trekken voor zoveel mensen, nee. Het wordt ook niet makkelijker, maar iedereen begrijpt dat en niemand doet daar moeilijk over.”

Vijftig tinten grijs gaat op 11 februari internationaal in première op het Internationale Filmfestival van Berlijn. Vanaf 12 februari is de film in Nederlandse bioscopen te zien.

[NOVUM]