Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ed Sheeran lanceert platenlabel Gingerbread

Ed Sheeran heeft zijn eigen platenlabel gelanceerd.

LOS ANGELES – Ed Sheeran heeft zijn eigen platenlabel gelanceerd. Het nieuwe label van de singer-songwriter heet Gingerbread, de Britse zanger Jamie Lawson is de eerste artiest die zich aan het label verbonden heeft.

Dat heeft Sheeran, die momenteel door Australië toert, gezegd tegen de Australische radiozender Nova FM. “Ik denk dat Australiërs het echt heel leuk zullen vinden.” De Thinking Out Loud-zanger wil de komende tijd nog meer namen aan zijn label toevoegen. “Hopelijk zijn de acts getekend zodra ik wat tijd vrij heb.”

Met zijn label wil Sheeran (24), die naast eigen nummers ook song voor artiesten als Taylor Swift en One Direction schrijft, beginnende artiesten op weg helpen. Hij kwam op het idee nadat hij de Britse singer-songwriter Passenger, bekend van Let Her Go, had ontdekt. “Ik stelde hem voor bij mijn platenlabel maar zij begrepen mijn enthousiasme niet. Toen hij een wereldwijde hit scoorde, dacht iedereen opeens ‘misschien weet Ed wel waar hij het over heeft'”, aldus Sheeran.

[NOVUM]