Search
Close this search box.

Linda de Mol doet geen half werk

Linda de Mol doet geen half werk.

AMSTERDAM – Linda de Mol doet geen half werk. Toen zij RTL-programmadirecteur Erland Galjaard het plan voorlegde voor de nieuwe komedieserie Familie Kruys, had ze alle personages al helemaal uitgewerkt.

Dat vertelde Galjaard donderdag bij de perspresentatie van de nieuwe serie. “Net als bij Gooische Vrouwen weet Linda met haar hele vaste team een heel eigen sfeer neer te zetten waar heel veel kijkers zich in herkennen”, prijst Galjaard. De nieuwe serie, die zondag 29 maart van start gaat, is geïnspireerd op de Amerikaanse hit Modern Family. De Mol heeft zelf de hoofdrol als stylist van de sterren. “De personages weten het publiek meteen voor zich te winnen. Er hoeft niet veel uitgelegd te worden, het is meteen duidelijk wat je aan ze hebt.”

Galjaard denkt dat er percentueel gezien in Nederland meer goede series worden gemaakt dan in Amerika. “Als je ziet hoeveel daar elk jaar wordt gelanceerd en wat er overblijft, doen we het helemaal niet slecht hier. En we geven series ook meer de tijd en de kans om te groeien.”

[NOVUM]