Zoek
Sluit dit zoekvak.

Madonna spreekt zich uit tegen Domenico Dolce en Stefano Gabbana D&G

NEW YORK – Madonna heeft zich gemengd in de controverse rondom de uitlatingen van Domenico Dolce en Stefano Gabbana over ‘kunstmatige gezinnen’. De Queen of Pop kiest de kant van Elton John en spreekt het Italiaanse ontwerpersduo publiekelijk aan via Instagram.

Madonna, die in het verleden het gezicht is geweest van D&G, plaatste een oude campagnefoto voor de herfstcollectie van 2010 van het modemerk op Instagram. Op het kiekje houdt ze een baby vast. ”Alle baby’s hebben een ziel, ongeacht hoe ze ter wereld komen en ongeacht hun familie. Er is niets synthetisch aan een ziel!! Dus hoe kunnen we ivf en draagmoederschap vooroordelen?”, schrijft de zangeres erbij. ”Denk eerst na voordat je spreekt.”

Dolce en Gabbana zeiden vorige week vrijdag in een interview met het Italiaanse blad Panorama dat alleen heterokoppels kinderen zouden kunnen opvoeden. “Het enige goede gezin is een traditioneel gezien”, zei het duo. “Het leven moet zijn natuurlijke loop hebben. Voortplanting moet een daad van liefde zijn, niet iets met buisjes, zaad uit een catalogus of gehuurde baarmoeders.”

De homogemeenschap reageerde woedend. Elton John riep iedereen zelfs op om Dolce & Gabbana te boycotten. De zanger kreeg bijval van een aantal andere celebrities. [NOVUM]