Zoek
Sluit dit zoekvak.

Paul R. Kooij keert terug in toneelstuk ANNE

Acteur Paul R.

AMSTERDAM – Acteur Paul R. Kooij keert in mei terug in de toneelproductie Anne. Hij zal de rol van Otto Frank weer op zich gaan nemen. Dat heeft een woordvoerster van de voorstelling donderdag gemeld.

Kooij speelt momenteel in het toneelstuk Liefdeslied, met Anneke Blok en Beppie Melissen. Hiervoor verliet hij onlangs ANNE. De rol van vader Otto Frank wordt momenteel gespeeld door acteur Freerk Bos. De toneelproductie over het leven van Anne Frank speelt inmiddels bijna een jaar in Theater Amsterdam.

Het stuk wordt donderdag opgedragen aan Buddy Elias, het zondag overleden laatste familielid van Anne Frank. Voorafgaand aan de voorstelling wordt stilgestaan bij zijn overlijden. Het toneelstuk ANNE is mede geïnitieerd door het Anne Frank Fonds dat Elias tot zijn dood beheerde. Hij nam deze taak in 1980 na het overlijden van Otto Frank, de vader van Anne die als enige van het gezin Frank de oorlog overleefde. Buddy Elias overleed in Zwitserland. Zijn hele leven stond in het teken van het verspreiden van het dagboek en het verhaal van Anne en haar familieleden.

[NOVUM]