Search
Close this search box.

Van ’t Hek roept op tot megakoor Groningen

GRONINGEN – Cabaretier Youp van ’t Hek wil volgende week donderdag een enorm achtergrondkoor op de Grote Markt in Groningen bij elkaar krijgen.

De cabaretier, die zijn liefde voor de noordelijke stad en provincie nooit onder stoelen of banken heeft gestoken, plaatste vrijdag een filmpje op YouTube. Hierin roept de komiek iedereen die Groningen ook een warm hart toedraagt, op om 12 maart naar de Grote Markt te komen. Het verzamelde gezelschap zal dan de achtergrondzang inzingen voor een ode aan Groningen, waarmee de initiatiefnemers aandacht willen vragen voor de problematiek rond de gasboringen. Het is ook de bedoeling dat op de Markt een videoclip wordt opgenomen.

Van ´t Hek is zelf overigens niet bij de bijeenkomst aanwezig, laat zijn management weten. Hij steunt het initiatief van harte, maar heeft andere verplichtingen, aldus zijn woordvoerster. De cabaretier zal de komende tijd wel op andere manieren aandacht voor het onderwerp proberen te krijgen, bijvoorbeeld via Twitter en zijn column in de NRC.

Aan de ode doet een breed scala aan Groningse artiesten mee. Het Noord Nederlands Orkest verzorgt de muziek. Het gelegenheidskoor gaat op 11 maart de studio in om het lied op te nemen. Het nummer wordt gelanceerd op 21 maart, tijdens een schuurfestival in een door de bevingen beschadigde graanboerderij bij Kantens (gemeente Eemsmond). [NOVUM]