Zoek
Sluit dit zoekvak.

Acteurs ‘Soldaat’ op foto bij huis Hazelhoff

De 31 acteurs die momenteel in de musical Soldaat van Oranje spelen, gaan vrijdagmiddag op de foto voor het oude huis van Erik Hazelhoff Roelfzema, het onderwerp van de voorstelling.

LEIDEN – De 31 acteurs die momenteel in de musical Soldaat van Oranje spelen, gaan vrijdagmiddag op de foto voor het oude huis van Erik Hazelhoff Roelfzema, het onderwerp van de voorstelling.

De student woonde in de Tweede Wereldoorlog aan het Rapenburg in Leiden. Het huis wordt tegenwoordig nog steeds bewoond door leden van de Leidse studentenvereniging Minerva. De foto wordt gemaakt door de professioneel fotografe Patricia Steur, die getrouwd is geweest met Erik Hazelhoff Roelfzema jr, de zoon van de Soldaat van Oranje.

De unieke foto wordt de komende maanden ingezet in aanloop naar de vijfde verjaardag van de voorstelling, eind oktober. Soldaat van Oranje is de eerste musicalvoorstelling die vijf jaar in Nederland te zien is. Het stuk, dat inmiddels meer dan 1,6 miljoen bezoekers heeft getrokken, is daarmee de meest succesvolle Nederlandse musical ooit.

Het stuk is nog tot zeker eind april 2016 te zien in de TheaterHangaar bij Katwijk. Begin 2016 gaat het theater wel een aantal weken dicht voor een flinke opknapbeurt.

[NOVUM]