Zoek
Sluit dit zoekvak.

Afperser familie De Mol niet in rechtszaal

Dirk M., die heeft bekend John de Mol en het gezin van zijn zus Linda te hebben bedreigd en afgeperst, is dinsdag niet voor de rechtbank in Utrecht verschenen. De rechters kijken onder meer naar de wens van het Openbaar Ministerie om meer helderheid te krijgen over de dementie waaraan M. lijdt.

De zaak wordt dinsdag nog niet inhoudelijk behandeld. Dat gebeurt op 18 juni. Daarbij moet M. van de rechters wel aanwezig zijn.

Het OM wil weten of de verdachte zijn dementie kan simuleren. Ook zoekt het helderheid van deskundigen over het verband tussen de geconstateerde dementie en de misdaden waarvan M. wordt verdacht. Verder wil de aanklager weten of en hoe de daden waarvan hij wordt beschuldigd, hem kunnen worden toegerekend.

De raadkamer van de rechtbank liet M. vorige maand uit voorarrest vrij, omdat was gebleken dat hij aan een ernstige vorm van dementie lijdt. Hij moest wel zijn paspoort inleveren en M. mag geen contact met de familie De Mol hebben.

De man uit Zeist werd 3 december opgepakt. M. terroriseerde volgens het OM ruim een jaar lang de gezinnen van John en Linda de Mol. Dat deed hij met dreigbrieven waarin hij 5 miljoen euro eiste. [NOVUM]