Zoek
Sluit dit zoekvak.

Anton Corbijn geeft Lars Ulrich privé-tour

Anton Corbijn heeft Metallica-drummer Lars Ulrich en zijn vrouw woensdagavond een privé-rondleiding gegeven door de twee exposities van de fotograaf die momenteel in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag te zien zijn.

DEN HAAG – Anton Corbijn heeft Metallica-drummer Lars Ulrich en zijn vrouw woensdagavond een privé-rondleiding gegeven door de twee exposities van de fotograaf die momenteel in het Gemeentemuseum en het Fotomuseum in Den Haag te zien zijn. Dat hebben de musea vrijdag gemeld.

De expositie in het Fotomuseum, over de bands die Corbijn heeft gefotografeerd, bevat een hele muur met platen van Metallica. “Ze hebben veel oude herinneringen opgehaald”, stelt een woordvoerster. De band toert momenteel door Europa. Ulrich was tijdens de tournee speciaal voor de expositie naar Den Haag gekomen.

De rondleiding vond ’s avonds plaats, toen het museum gesloten was. Corbijn heeft de afgelopen weken wel meer vrienden rondgeleid door het museum, zoals Bart Chabot en de bandleden van Nick Cave. De expositie in het Gemeentemuseum is te zien tot en met 21 juni. De tentoonstelling in het Fotomuseum blijft tot en met 16 augustus.

[NOVUM]