Search
Close this search box.

Groots afscheid boerenrockband Normaal

Na veertig jaar ‘høken’ beginnen de boerenrockers van Normaal donderdag aan hun laatste veldslag, zoals ze hun afscheidstournee graag noemen.

LOCHEM – Na veertig jaar ‘høken’ beginnen de boerenrockers van Normaal donderdag aan hun laatste veldslag, zoals ze hun afscheidstournee graag noemen. De Achterhoekse dialectband houdt het komend najaar na vier decennia voor gezien. De laatste concertreeks wordt op Hemelvaartsdag groots afgetrapt met een heus festival op de plek waar het allemaal begon: in Lochem.

Bennie Jolink en zijn mannen traden op Hemelvaartsdag 1975 voor het eerst op als Normaal, in het openluchttheater in Lochem. Op diezelfde plek komen donderdag voor het afscheid bevriende acts Rowwen Hèze, Jovink & The Voederbietels en King of the World spelen. Normaal staat zelf twee keer op het programma. Alle 10.000 kaartjes zijn uitverkocht.

Rocker Jolink (68) liet eerder al weten dat zijn gezondheid hem dwingt afscheid te nemen van het ruige artiestenbestaan.

De band is nog tot en met oktober op verschillende plaatsen in het land te bewonderen. Als afscheid heeft Normaal alle nooit eerder uitgebrachte nummers verzameld in een vierdelige cd-box en op 27 mei toont de VPRO een documentaire over de legendarische groep.

[NOVUM]