Zoek
Sluit dit zoekvak.

Honden Johnny Depp terug naar de VS

De twee honden van Johnny Depp zijn van de dood gered. Boo en Pistol worden vrijdag terug naar de VS gevlogen en ontsnappen daarmee de dreigementen van Australische autoriteiten afgemaakt te worden.

Australische media melden dat de honden op een privévliegtuig worden gezet om terug te keren naar de Verenigde Staten. Niemand minder dan de Minister van Landbouw zelf kwam een dag eerder in actie toen bleek dat Depp zijn honden zonder toestemming het land had binnengesmokkeld. Als de honden niet binnen 50 uur zouden ‘wegwezen’ naar Amerika dreigde hij de honden in te laten slapen.

De zaak kreeg volop aandacht in het land, met media die de hele dag wacht hielden bij de villa waar Depp verbleef. Er werd ook een petitie gestart door tegenstanders van het optreden van de Australische autoriteiten.

De autoriteiten kregen lucht van het illegale verblijf van de honden toen een lokale hondenverzorgster een foto deelde op social media met Depp en zijn honden. Ze werd daarvoor flink aangevallen door de fans van Depp, meldde ze aan lokale media, maar benadrukte dat ze daarvoor toestemming had van de acteur. [NOVUM]