Search
Close this search box.

Michael Jacksons Neverland weer te koop

Het landgoed van Michael Jackson gaat opnieuw in de verkoop voor een vraagprijs van 100 miljoen dollar (91 miljoen euro).

LOS OLIVOS – Het landgoed van Michael Jackson gaat opnieuw in de verkoop voor een vraagprijs van 100 miljoen dollar (91 miljoen euro). Dat meldt The Wall Street Journal.

Michael Jackson daalde eind jaren tachtig neer op het landgoed in het Californische Los Olivos en doopte het om tot Neverland. Hij bouwde er onder meer een pretpark om er jonge fans te kunnen ontvangen. Hij woonde er meer dan vijftien jaar, maar raakte in de schulden en liet zijn gezicht er niet meer zien nadat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen op het landgoed, aanklachten die nog steeds voortduren.

De investeerder die het landgoed kocht heeft de naam Neverland nu veranderd naar Sycamore Valley Ranch. Na een grote opknapbeurt gaat het opnieuw de markt op voor 100 miljoen dollar; eerder nog werd er 75 miljoen dollar gevraagd. Geïnteresseerde partijen zoals de staat van Californië die er een park van wilde maken of een groep fans die er een Michael Jackson-themapark van wilde maken vonden de prijs uiteindelijk te hoog.

De attracties zijn al een tijdje verdwenen van het landgoed, evenals de orang-oetangs en olifanten, maar er is nog wel een lama aanwezig, en ook de treinrails liggen er nog. Verder zijn er twee meren, een gastenhuis met vier slaapkamers, een zwembad, basketbalveld, tennisbaan en bioscoop. En natuurlijk het landhuis met zes slaapkamers en een personeelsverblijf. Vastgoedspecialist Randall Bell meldt aan The Los Angeles Times dat het desondanks niet makkelijk zal zijn om er 100 miljoen dollar voor te krijgen. “Het is moeilijk om voorbij te gaan aan het feit dat Neverland geassocieerd wordt met kindermisbruik. Ik denk dat 100 miljoen erg optimistisch is.”

[NOVUM]