Search
Close this search box.

Madonna rockt Zeppelin

Madonna rockt! De 56-jarige Queen of Pop zette gisteren een korte clip op Instagram waarop te zien is hoe ze het legendarische intro en de riff van Led Zeppelins hardrockklassieker Whole Lotta Love speelt. En dat doet ze behoorlijk goed, gekleed in het zwart, het haar in twee vlechten en spelend op een elektrische Flying V gitaar – het type dat vooral bij hardrockliefhebbers populair is.

De clip van Madonna kreeg binnen één dag al meer dan 60.000 commentaren op Instagram. De meeste van fans die het wel een stoere actie vinden van hun idool. Whole Lotta Love was in 1969 het openingsnummer van het album Les Zeppelin II en een van hun grootste hits. In Nederland bereikte het nummer destijds de vierde plaats van de top 15.

Er was indertijd nogal wat te doen over het nummer, omdat bluesman Willy Dixon de groep ervan beschuldigde zijn song You Need Love deels te hebben gekopieerd. Dixon werd gecompenseerd met een ‘credit’ op Whole Lotta Love, wat later een aardige aanvulling op zijn pensioen heeft opgeleverd.

Madonna was eerder deze week al veelvuldig in het nieuws met haar meest recente videoclip B*tch I’m Madonna, waaraan tal van celebrities meewerkten. [NOVUM]