Zoek
Sluit dit zoekvak.

Michael van Praag maakt komedie over Blatter

Janke Dekker Producties, het theaterbedrijf van Janke Dekker en Michael van Praag, komt in het seizoen 2016/2017 met een muzikale zwarte komedie over de FIFA en Sepp Blatter. De voorstelling heet FIFA BLATTER – Het WK corruptie gespeeld door onze nationale selectie (mét kwetsende spreekkoren).

Dat heeft Dekker zondag bekendgemaakt. De voorstelling wordt geregisseerd en geschreven door cabaretier Tom de Ket. Een saillant detail is dat mede-producent Michael van Praag zich in januari ook kandidaat stelde voor het voorzitterschap van de FIFA en daarmee een directe uitdager van Blatter was.

In FIFA BLATTER reconstrueren de makers de drie tumultueuze meidagen in 2015 aan de vooravond van het FIFA-congres waar de omstreden, 79-jarige Blatter voor de vijfde maal tot voorzitter van de wereldvoetbalbond wordt gekozen.

FIFA BLATTER opent volgens de makers “de deur die voor iedereen gesloten bleef. Wat bezielde Sepp Blatter om nog eens vier jaar de FIFA te willen leiden? Hij ziet zichzelf als de patroon van een wereldwijde geloofsgemeenschap die de katholieke kerk ver achter zich heeft gelaten, maar inmiddels synoniem is geworden voor corruptie. Was Sepp Blatter een marionet of de Godfather?”

Acteurs zijn nog niet bekend. Het is vooralsnog de bedoeling alleen in Nederland op te voeren. [NOVUM]