Zoek
Sluit dit zoekvak.

Paskal Jakobsen: mooi afscheid van Thé

Zanger Paskal Jakobsen van BLØF heeft vorige week persoonlijk afscheid genomen van Thé Lau. “Het was een heel mooi bezoek”, zei hij in het radioprogramma van Edwin Evers op Radio 538.

Lau is dinsdagavond op 62-jarige leeftijd overleden, zo werd woensdag bekendgemaakt. De afgelopen weken ging zijn gezondheid snel achteruit. “Ik was welkom om afscheid te komen nemen, omdat het zo slecht ging dat het niet lang meer kon duren”, vertelde Jakobsen. “Thé was nog gewoon Thé. Hij kreeg morfine, maar was toch nog heel helder.”

De zanger zei dat hij er ‘met lood in de schoenen’ heen ging. “Maar Thé was zo belangrijk voor mij, dat ik vond dat ik er naartoe moest. Ik vond het ook een eer dat ik welkom was. We hebben het er gewoon even over gehad, ik heb vaarwel gezegd en ben weggegaan. Het was, zonder vals sentiment, heel prachtig.”

De zanger noemde Lau één van zijn grote helden en ‘echt een heel grote schrijver’. “Wat hij nog aan mij meegaf op zijn sterfbed, was dat hij zei: mensen zijn zo bang, hou nu eens op met bang zijn, dat staat alles in de weg. Hij zingt ergens ‘we zijn meer bang van de liefde dan we bang zijn van de dood’. Dan heb je het in één zin gewoon gezegd, hè.” [NOVUM]