Zoek
Sluit dit zoekvak.

Redactiestatuut

RadioWereld is een onafhankelijke internetsite die zo volledig en snel mogelijk wil informeren over gebeurtenissen in de media, met name radio, tv en internet. Het concept internet staat toe dat RadioWereld vaak vrijwel real-time verslag kan doen. RadioWereld informeert zowel objectief (bv: in het nieuws) als subjectief (bv: in columns en via links). Dit redactiestatuut is een leidraad voor de redactie en medewerkers van de site.
.
1> De RadioWereld redactie stelt alles in het werk om het nieuws objectief te houden en fouten te voorkomen. Geconstateerde fouten worden zo snel mogelijk verbeterd via de webmaster.
.
2> Het principe van Hoor en Wederhoor dient waar nodig en relevant te worden toegepast. Met andere woorden: op het moment dat partij A een beschuldiging uit tegenover partij B, dienen we partij B de kans te geven hierop te reageren. Echter, helaas kunnen wij niet van iedereen direct een reactie krijgen. In dat geval kan het bericht van partij A al vast worden geplaatst. Partij B kan altijd achteraf nog een reageren.
.
3> De RadioWereld redactie staat altijd open voor kritiek, positief of negatief. Kritiek is een kans die een lezer ons geeft om de site te verbeteren, zo zien we dat dus ook. Bij serieuze reacties zal de verzender hiervan waar nodig een reactie ontvangen. Lezers en/of belanghebbenden zullen altijd de mogelijkheid hebben om reacties bij ons te deponeren. Let wel op het woord serieus: niet onderbouwde mail mag onbeantwoord blijven. Bij twijfel dient altijd iemand anders van de redactie geraadpleegd te worden.
.
4> Op de site staan banners om de site te bekostigen. De advertenties staan volledig los van het redactionele gedeelte op de site. Commerciële invloeden in de berichtgeving op RadioWereld zijn uit den boze.
.
5> RadioWereld is een site waar de normen en waarden hoog in het vaandel worden gehouden. Dit betekent dat de redactie er belang aan hecht om in geen geval kwetsende, beledigende, discriminerende, racistische of anderszins in strijd met de algemeen geaccepteerde normen en waarden teksten te plaatsen, tenzij er iemand anders geciteerd wordt; in dit geval dienen echter uitspraken van derden zoals hierboven bedoeld zoveel mogelijk vermeden te worden. Daarnaast dient ten allen tijde duidelijk vermeld te worden dat deze teksten niet van RadioWereld afkomstig zijn. In het geval van twijfel over berichtgeving dient een redactielid van RadioWereld altijd de webmaster en iemand anders van de redactie te consulteren.
.
6> Artikelen met een subjectieve inhoud (columns, opinie) dienen altijd nadrukkelijk als zodanig te worden aangekondigd op de site. Opmerking: de columns zijn afkomstig van RadioWereld redactieleden, opinie artikelen zijn dit niet.
.
7> Waar mogelijk dient er een bronvermelding onder een artikel te worden geplaatst. Bronbescherming is echter ook heel belangrijk. Dat wil zeggen dat een aantal artikelen geen bronvermelding zullen hebben.