Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radar onderzoekt antidepressiva middel van Giel Beelen

NPO Radio 2 deejay Giel Beelen was maandag bij het tv-programma Radar het gesprek van de dag. Beelen verkoopt al een tijdje kleine flesjes van 39.99 euro met druppels ‘om je hart te openen’. Volgens Radar, die maar liefst 12 minuten besteedde aan het antidepressiva middel van Giel Beelen, is het gevaarlijke rommel.

Radar onderzoekt antidepressiva middel van Giel Beelen Radar heeft een aantal farmacologen gevraagd naar het antidepressiva middel waarbij geen bijsluiter zit en waarvan alle bijwerkingen niet bekend zijn.

Giel Beelen, radiomaker van BnnVara, verkoopt het middel Shambala via een webshop van zijn eigen spirituele platform Kukuru. Volgens Radar zit in het middel shambhala 50% procent alcohol, water, caapi en bobinsana, maar wel in onbekende verhoudingen. Fons Hendriks van Radar kon er niet achter komen wat er precies in de Shambala-flesjes van Beelen zit.

Tikkende tijdbom
Deskundigen zeggen in Radar dat het ook heel gevaarlijk kan zijn. Thomas Dorlo, farmacoloog bij het Nederlands Kankerinstituut, onderschrijft dat dit product ‘een tikkende tijdbom’ is. Het zou bij mensen een serotonineshock kunnen veroorzaken, een vergiftiging met serotonine.

Hoogleraar Renger Witkamp zegt: “Bobinsana en caapi zijn de populaire namen. Potentieel is deze combinatie gevaarlijk, want je hersen ontsporen als het ware. Als het aan mij zou liggen, zou je zo’n product moeten verbieden. Misschien moeten er eerst ongelukken gebeuren. Ik zou zeggen: koop dit niet, want dit is geld-uit-de-zak-klopperij.”

Het wondermiddel Shambala is in diverse landen verboden, maar in Nederland is het nog steeds vrij verkrijgbaar. Het maakt voor Giel Beelen niet uit, hij blijft het gewoon verkopen. Beelen en zijn zakenpartner Jesse van der Velde van Superfoodies konden overigens niet zeggen wat er nu precies in het middel zit.

Beelen is het absoluut ook niet eens met de wetenschappers: “Ik vind het wel een tikkeltje gênant dat ik dan degene moet zijn die moet zeggen: ‘Hallo, meneer de wetenschapper, u haalt even twee dingen door elkaar.’ Want dat cheese-effect waar jij het over hebt is niet bij deze MAO-remmer.”

Radar-verslaggever Fons: “Jij hebt geen wetenschappelijke achtergrond en ik neem aan dat die farmacologen wel weten waar ze het over hebben.” Giel: “Ik denk het niet.” [RadioWereld.NL]
Foto: Still Radar

Gerelateerde berichten