Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rockland Radio verliest deel frequenties Rijnland-Palts

De commerciële zender Rockland Radio in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts verliest hoogstwaarschijnlijk een groot deel van haar FM-frequenties. Momenteel maakt de classic rockzender nog gebruik van het derde FM-net dat de gehele deelstaat dekt. De mediaraad van Rijnland-Palts (LMK) heeft echter besloten om vanaf 2008, als de huidige licentie van Rockland afloopt, het FM-net in vier kleinere kavels te verdelen.

Het is de bedoeling dat de frequenties in de regio’s Nahe (Bad Kreuznach en Idar-Oberstein), Westpfalz (Kaiserslautern en Pirmasens) en Südpfalz (Landau en Neustadt) vergeven gaat worden aan radiostations met een groot aandeel aan lokale en regionale content.

De overige frequenties (regio’s Trier/Eifel, Koblenz, Rhein-Main en Rhein-Neckar) zullen gezamenlijk naar een vierde partij gaan. Opvallend is dat de LMK hierbij spreekt over een ‘landesweites’ FM-kavel, terwijl dit kavel in grote delen van Rijnland-Palts niet meer te ontvangen zal zijn.

FM-kavels
Vanaf eind februari tot en met eind maart kunnen kandidaten zich inschrijven voor de FM-kavels. Het is de bedoeling dat vanaf juni 2008 de kavels ook daadwerkelijk in gebruik zullen worden genomen.

Rockland Radio heeft inmiddels verbijstert gereageerd op het voornemen van de LMK om het FM-net op te splitsen. De zender is in 1998 begon met uitzenden, met de veronderstelling dat tenminste twee perioden van 10 jaar op het FM-net kon worden uitgezonden. Het is in Duitsland namelijk heel gebruikelijk dat licenties van commerciële radiostations automatisch verlengd worden, mits er geen grote wijzigingen in het format hebben plaatsgevonden.

Zodra de inschrijfprocedure gestart is voor de nieuwe kavels, gaat Rockland er alles aan doen om haar frequenties te behouden. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten