Zoek
Sluit dit zoekvak.

Paul Tonkinson vervangt Richard Bacon op Xfm Londen

Komiek Paul Tonkinson zal met ingang van vandaag (dinsdag 3 april) voorlopig de middagshow tussen 16 en 19 uur gaan presenteren op het alternatieve jongerenstation Xfm in Londen. Onduidelijk is nog of hij deze plek definitief zal invullen. Tonkinson volgt hiermee Richard Bacon op die naar BBC Radio Five Live vertrekt. Deze maand loopt het contract tussen Xfm en Bacon af en de presentator heeft besloten om het niet te verlengen. Volgens Bacon is het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Bacon (foto links) maakte in 1997 furore als presentator van het kinderprogramma ‘Blue Peter’ bij de BBC. Pas echt bekendheid verwierf hij toen bekend werd dat hij wel eens drugs gebruikte. Het gevolg was dat de BBC hem de deur wees. Na ondermeer radioprogramma’s gepresenteerd te hebben op BBC Radio Five Live en Xfm in Londen, werd Bacon in 2005 aangetrokken als opvolger van Neil Fox op Capital FM, thans Capital 95.8. Helaas pakte dit avontuur niet uit zoals verwacht. In juli 2006 vertrok Bacon dan ook weer terug naar Xfm, om hier de middagshow voor zijn rekening te gaan nemen.

Nu, nog geen jaar later, heeft Bacon besloten om ook te stoppen met zijn werkzaamheden voor Xfm. Afgelopen vrijdag presenteerde hij voor het laatst de middagshow. Bacon zal met ingang van deze maand programma’s gaan presenteren op BBC Radio Five Live. Aanstaande vrijdag zal hij bijvoorbeeld tussen 9 en 12 uur te horen zijn met een praatprogramma, waarin hij discussieert met luisteraars.

Met ingang van vandaag zal komiek Paul Tonkinson (foto rechts), ook wel bekend als ‘Tonks’, de plek van Bacon bij Xfm in Londen gaan opvullen. Of het om een tijdelijke situatie gaat of dat het definitief zal zijn is nog onduidelijk. Voor de luisteraars van Xfm is Tonkinson geen onbekende, want tot voorkort presenteerde bij een programma tussen 13 en 16 uur op de zender. Daarvoor was hij ondermeer te horen als ochtenddeejay op XFM in Manchester en te zien als presentator van ‘The Big Breakfast’ op Channel 4. [RS/Radio.NL]

Gerelateerde berichten