Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kürt Rogiers gestopt met ochtendshow Q-music Vlaanderen

Kürt Rogiers is niet langer meer in de ochtend te horen op Q-music in Vlaanderen. Na zes jaar zegt de acteur en presentator het vroege opstaan vaarwel. Vanaf maandag 1 september krijgt zijn ‘partner’ Sven Ornelis daarom gezelschap van Maarten Vancoillie. Rogiers gaat een lunchshow presenteren op Q-music.

In Nederland is Rogiers bekend door zijn rol in de film ‘Costa!’. Later speelde hij ook mee in de gelijknamige serie van BNN. Voor datzelfde BNN presenteerde Rogiers samen met Sophie Hilbrand het programma ‘Mystery Party’, deed hij mee aan de eerste serie van ‘Try before you die’ en was hij te zien in Sterrenslag en Cash Cab.

Sinds september 2008 is Rogiers dagelijks te horen op de radio. Samen met Sven Ornelis presenteerde hij “Ornelis & Rogiers Showtime” op Q-music in Vlaanderen. Het is één van de populairste ochtendshows.

Begin 2013 verlengden Ornelis en Rogiers hun contracten tot 2016, maar aan de samenwerking in de ochtend komt al eerder een einde. Rogiers stopt met de dagelijkse ochtendshow. Zijn plek wordt ingenomen door Maarten Vancoillie.

Vancoillie is sinds 2010 op Q-music Vlaanderen te horen. Eerst in de nacht, maar sinds 2012 in de avond tussen 18 en 21 uur. Tijdens vakanties was hij al op invalbasis in de ochtend te horen op Q. Voor Q-music was Vancoillie korte tijd op MNM te horen.

Opvallend is dat de nieuwe ochtendshow simpelweg “Ornelis & Vancoillie” gaat heten. Hiermee stapt Q-music af van de “Showtime” blokken in de ochtend en middag. De middagshow van Wim Oosterlinck heet voortaan namelijk “De Wim O Show”.

Ondanks dat Rogiers stopt met de ochtendshow, blijft hij gewoon te horen op Q-music. Vanaf 1 september presenteert hij het lunchprogramma “Kürt & Company” tussen 12 en 13 uur. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten