Search
Close this search box.

VK: Bauer Media koopt nog eens 12 lokale radiostations

De consolidatie in de radiowereld in het Verenigd Koninkrijk gaat door. Eind vorige week kocht Bauer Media nog eens 12 lokale commerciële radiostations. De stations worden overgenomen van Wireless. Hoeveel Bauer betaald heeft, is niet bekendgemaakt.

VK: Bauer Media koopt nog eens 12 lokale radiostations De overname van de complete lokale radioportfolio van Wireless is de derde grote aankoop van Bauer in een week tijd. Vorige week kocht het Duitse mediaconcern al 28 lokale commerciële radiostations door Celador Radio en de Lincs FM Group over te nemen.

De lokale 13 radiostations die van Wireless overgenomen worden, bevinden zich in Lancashire, Cheshire, Shropshire, Derbyshire, West Yorkshire en het zuiden van Wales. Drie hiervan zenden uit op de middengolf. De overige op FM. Daarnaast worden ook een aantal lokale digitale themakanalen overgenomen. De radiostations bereiken gezamenlijk wekelijks een slordige 850.000 luisteraars.

Wat Bauer precies met de stations van plan is, is nog niet bekend. De kans is echter groot dat een deel van de FM-stations wordt geïntegreerd in het Hits Radio netwerk, terwijl de AM-stations kunnen worden omgedoopt tot Greatest Hits Radio. Eén ding is in elk geval zeker: de lokale programma’s, die veel van de Wireless stations gedurende 12 uur per dag maken, zullen grotendeels gaan verdwijnen en plaats maken voor meer netwerkprogramma’s.

Daarnaast betekent de overname dat Bauer haar positie op de lokale radiomarkt verder uitbreidt en verstevigd.

Door de verkoop van al haar lokale radiostations in het Verenigd Koninkrijk is Wireless alleen nog maar acties op het gebied van landelijke radio. Het bedrijf, onderdeel van Rupert Murdoch’s Mews Corp, is nu nog eigenaar van Talksport en de digitale radiostations Talksport 2, Talkradio, Virgin Radio, Virgin Radio Anthems en Virgin Radio Chilled. Daarnaast is het mede-eigenaar van de tweede landelijke DAB-multiplex voor commerciële radio (Sound Digital).

Eind vorig jaar gingen nog de geruchten dat Wireless een aantal lokale stations zou omdopen tot Virgin Radio en de ochtendshow van Chris Evans zo ook op FM kon uitzenden. Door de versoepeling van de regels is dit mogelijk, maar nu de stations verkocht worden verder weg dan ooit. [Radiowereld.NL]

Deze radiostations neemt Bauer over van Wireless:
• Radio Wave (Blackpool)
• Wish FM (Wigan)
• Tower FM (Bolton)
• Wire FM (Warrington)
• Peak FM (Chesterfield)
• Signal 1 en Signal 2 (Stoke-on-Trent)
• Signal 107 (Wolverhampton)
• The Wave en Swansea Sound (Swansea)
• Pulse 1 en Pulse 2 (Bredford)
Foto: Pixabay

Gerelateerde berichten