Zoek
Sluit dit zoekvak.

VK: Smooth Radio komt met landelijke middagshow ipv ochtend

Smooth Radio in het Verenigd Koninkrijk ziet af van het schrappen van haar acht lokale ochtendshows. In plaats hiervan komt het easy listening netwerk met een landelijke middagshow. Hiervoor heeft eigenaar Global Angie Greaves weggekaapt bij rivaal Magic van Bauer.

VK: Smooth Radio komt met landelijke middagshow ipv ochtend In februari maakte Global radio bekend dat de lokale en regionale ochtendshows op het Capital, Heart en Smooth netwerk vervangen worden door landelijke ochtendshows. Ook het aantal lokale middagshows wordt gereduceerd.

Capital trapte in april het spits af met een landelijke ochtendshow gepresenteerd door Roman Kemp, Vick Hope en Sonny Jay Muharrem. Het trio presenteerde al de ochtendshow in Londen.

Afgelopen maandag (3 juni) was het de beurt aan Heart, waar Jamie Theakston en Amanda Holden de landelijke ochtendshow voor hun rekening nemen. Theakston was al in de ochtend op Heart in Londen te horen.

Smooth Radio zou later dit jaar volgen, maar eigenaar Global heeft haar strategie gewijzigd. De lokale en regionale ochtendshows op Smooth blijven. In plaats hiervan komt een landelijke middagshow, gepresenteerd door Angie Greaves (foto). Momenteel is Greaves nog elke werkdag tussen 2 en 5 uur op Magic te horen, maar hier komt na 12 jaar een einde aan. Voor Magic presenteerde ze programma’s op onder meer Capital, Choice FM (nu Capital Xtra), Jazz FM en LBC.

De plek van Greaves op Magic wordt vanaf 1 juli overgenomen door Emma B, die momenteel nog op zaterdag- en zondagochtend te horen is op de zender. Wanneer Greaves op Smooth begint is nog niet bekendgemaakt. [Radiowereld.NL]
Foto: Global Radio / Smooth Radio

Gerelateerde berichten