Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: Wie gaat Rush Limbaugh opvolgen op radio?

Na de dood van Rush Limbaugh riepen veel luisteraars dat de controversiële conservatieve talkshowpresentator onvervangbaar is. Het vinden van een waardige opvolger is dan ook een enorme uitdaging. En daarom beginnen Premiere Networks en iHeart Media hier voorlopig ook niet aan.

VS: Wie gaat Rush Limbaugh opvolgen op radio? Premiere Networks, onderdeel van iHeart, is verantwoordelijk voor de distributie van “The Rush Limbaugh Show” via het 600 radiostations tellende EIB (Excellence In Broadcasting) netwerk, zoals Limbaugh de radiostations waarop hij te horen is, noemde.

Overgangsprogrammering
Sinds de dood van Limbaugh, drie weken geleden, wordt zijn tijdsslot tussen 12 en 15 uur gevuld door vervangers in combinatie met oude fragmenten van Limbaugh. Onder anderen politicus Jason Lewis, schrijver en commentator Mark Steyn en radiopresentatoren Todd Herman en Ken Matthews waren de afgelopen weken als gastpresentator te horen.

Voorlopig zegt Premiere dat deze “overgangsprogrammering” wordt uitgezonden “totdat zijn publiek bereid is afscheid te nemen.

Maar de vraag is hoe lang de radiostations die de show van Limbaugh uitzenden, waarvoor ze ook nog flink moeten betalen, het accepteren dat er voornamelijk herhalingen in combinatie met invallers te horen zijn.

Nu zullen stations van iHeart Media, zoals 710 WOR in New York City en 1150 The Patriot (KEIB) in Los Angeles, het programma niet zo gauw laten vallen, maar elders beginnen radiostations toch na te denken over vervangende programma’s.

Voorlopig geen opvolger
Limbaugh was 30 jaar lang een vertrouwd geluid in het begin van de middag op vele nieuws- en talkstations. Wekelijks stemden er meer dan 13,5 miljoen luisteraars af op de populaire talkshowpresentator. Geen wonder dat Premiere en iHeart dan ook zorgvuldig te werk gaan in de zoektocht naar een mogelijke opvolger.   

Meest voor de hand liggende opvolger zou Sean Hannity zijn. Maar het gezicht van Fox News presenteert al sinds jaar en dag de drie uur na Limbaugh (15-18 uur). Door hem op te schuiven, ontstaat er weer een gat in de programmering van iHeart. Bovendien is het de vraag of Hannity dit zelf wil, aangezien hij ook nog dagelijks om 21 uur een programma maakt op Fox News.

Wie Premiere en iHeart ook naar voren mogen schuiven als opvolger van Limbaugh, tot en met mei zal er waarschijnlijk niets veranderen aan de huidige overgangsprogrammering. Tenminste 90 dagen van tevoren worden radiostations namelijk geïnformeerd over een opvolger. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Youtube

Gerelateerde berichten