Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ziggo zet analoge kabelradio in Midden-Nederland uit

Ziggo gaat verder met het uitzetten van analoge kabelradio. Vanaf dinsdag 20 juli kunnen klanten in de regio’s Utrecht, Driebergen en Veenendaal uitsluitend nog digitaal naar de radio luisteren via Ziggo. Eind 2021 moet heel Nederland zijn omgeschakeld naar digitale radio.

Ziggo zet analoge kabelradio in Midden-Nederland uit Op 24 februari trapte Ziggo het afschakelen van analoge radio via de kabel af in Capelle aan den IJssel.

Eind april volgden de regio’s Alphen aan de Rijn, Sneek, Terschelling en Vlieland. Op 6 juli is de regio Rotterdam aan de beurt.

Nu heeft Ziggo een volgende regio bekendgemaakt. Vanaf dinsdag 20 juli is analoge kabelradio ook verleden tijd in de regio Utrecht, Driebergen en Veenendaal. Binnenkort volgen ook de regio’s Leiden en Noord-Kennemerland. Een definitieve datum hiervoor moet Ziggo nog bekendmaken.

Volgens de kabelmaatschappij luistert op dit moment al zo’n 95% van de Nederlanders radio op een andere manier dan analoog via de kabel. Ziggo is de laatste landelijke partij die nog analoge radio via de kabel aanbiedt.

Als alternatief kunnen luisteraars die nog analoog via de kabel radioluisteren overstappen op digitaal luisteren via hun medio of tv. Ook biedt Ziggo de Digitale radio ontvanger aan. Onlangs breidde Ziggo het ongecodeerde digitale radioaanbod al fors uit.

Andere opties zijn FM-ether, internet of DAB+. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten