Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Hardenberg-FM koopt Hot Radio’

Begin 2010 hebben er oriënterende gesprekken plaatsgevonden betreffende de overname van Hot Radio tussen Frank Otten van het lokale commerciële radiostation voor de gemeente Hardenberg, Hardenberg-FM en Hans Kokkeel, eigenaar van Hot Radio. Volgens Otten hebben deze gesprekken geleid tot de overname van héél Hot Radio.

Maar Frank Otten liet ook weten dat de overname alleen doorgaat als de etherlicenties met 6 jaar worden verlengd. Volgens Hans Kokkeel is er nog niks definitief en kan het allemaal nog heel anders worden juist vanwege de licenties. “De vergunning loopt in september 2011 af. Voor die tijd zal het wel duidelijk worden hoe het verder gaat”.

Frank Otten en Hans Kokkeel dachten dat de verlenging van de etherlicenties begin dit jaar bekendgemaakt zouden worden, maar dat is niet gebeurd vanwege de val van het kabinet. “De voorstellen voor de frequenties zijn toen in de bureaula van de staatssecretaris verdwenen en daar liggen ze nu nog,” aldus Hans Kokkeel.

Hot Radio heeft 11 etherfrequenties waarvan enkele zijn verhuurd aan Simone FM en de smartlappenzender RADIONL. De smartlapzender is inmiddels in een groot gedeelte van Nederland te ontvangen.

Geruchten
Volgens de website Hardenberg.nu gaan er nu geruchten de ronde over de verschillende radiozenders. Frank Otten meldt op zijn website dat Hardenberg-FM begin 2011 opgaat in Hotradio Plus. Hij laat in de strijd ook weten niet van plan te zijn om Hardenberg FM op te heffen. “Wij beschikken straks over meerdere etherfrequenties. Op één daarvan kunnen wij Hardenberg-FM onderbrengen. De rest blijft gewoon Hot Radio.”

Hardenberg FM is overigens sinds een aantal weken niet meer te beluisteren via de ether omdat de evenementenvergunning is ingetrokken. Het station zendt momenteel alleen nog via de kabel uit. ‘Voor meer informatie mag u in januari 2011 terugbellen,’ aldus de Hardenberger.

Hans Kokkeel, eigenaar van Hot Radio, was nog niet bereikbaar voor commentaar over de toekomst van Hot Radio. [Hardenberg.nu/Radio.NL]

Gerelateerde berichten