Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mix101 uit Melbourne wordt KIIS101

De geruchten gingen al enige tijd, maar nu is het officieel bevestigd: Mix 101.1 in Melbourne wijzigt per 19 januari 2015 zijn naam in KIIS 1065. Hiermee is eigenaar Australian Radio Network (ARN) officieel gestart met de landelijke uitrol van met merk KIIS. Begin dit jaar werd Mix 106.5 in Sydney al omgedoopt.

Succes in Sydney
En de succesvolle start van KIIS 1065 in Sydney smaakte bij ARN duidelijk naar meer, waardoor besloten is om het merk ook uit te rollen naar andere radiomarkten. Mede door het wegkapen van het ochtendduo Kyle Sandilands en Jackie O Henderson bij rivaal 2Day FM zorgde ervoor dat de luistercijfers van KIIS omhoog schoten en die van 2Day FM in elkaar zakten. 2Day FM heeft zelfs al aangekondigd vanaf januari de programmering weer grotendeels te wijzigingen.

ARN hoopt nu dit huzarenstukje in Melbourne te kunnen herhalen. Ook hier moet Mix 101.1 het afleggen tegen rivalen Fox FM (zusterstation van 2Day FM) en Nova 100. Het verschil is alleen minder groot dan in Sydney het geval was. Mix 101.1 scoort momenteel 6,0% marktaandeel tegenover 8,5% voor Fox en 7,5% voor Nova. Wel wordt het verschil naar mate de dag vordert groter.

Mix maakt plaats voor KIIS
Vanaf maandag 19 januari 2015 gaat Mix 101.1 verder als KIIS 101.1. Tegelijkertijd wordt het format gewijzigd van Hot AC in CHR. Met de ombouw in Melbourne is ARN officieel gestart met de landelijke uitrol van het merk KIIS. Verwacht wordt dat de komende jaren ook Mix 102.3 in Adelaide en 97.3FM in Brisbane plaats gaan maken voor KIIS.

Middag
Om de concurrentie aan te gaan met de andere stations heeft ARN Dave “Hughesy” Hughes en Kate Langbroek (beiden foto) aangetrokken voor de middagshow op KIIS 101.1. Het duo presenteerde maar liefst 12 jaar lang de ochtendshow op Nova 100.

De show van Hughes en Langbroek, die Nederlandse wortels heeft, zal niet alleen in Melbourne te horen zijn, maar ook in Sydney en enkele andere grote steden. Huidig middagdeejay Tim “Rosso” Ross mag eind van het jaar zijn spullen pakken.

Met het aantrekken van Hughes en Langbroek lijkt ARN klaar te zijn voor een flinke strijd tijdens de avondspits. Onlangs maakte rivaal Southern Cross Austereo al bekend dat het populaire duo Hamish & Andy terugkeert op onder meer Fox FM en 2Day FM. Zij keren echter pas in juli terug op hun oude stek.

Ochtend
Wie de ochtendshow gaan presenteren op KIIS 101.1 is nog niet bekend. Wel gaan er meerdere geruchten in de rondte. Zo zou het radiostation de ochtendshow met Kyle & Jackie O van het zusterstation uit Sydney gaan doorprikken. Getwijfeld wordt echter of dit net zo’n succes als in Sydney zou gaan worden.

Een ander gerucht is dat het huidige ochtendduo bestaande uit Chrissie Swan en Jane Hall uit elkaar gehaald wordt. Hall zou in de ochtend blijven, maar nu samen met Matt Tilley, die momenteel nog op Triple M te horen is. Een manager van Swan heeft tegenover de Herald Sun verklaard dat ze voor 2015 nog geen contract heeft. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten