De regionale omroep L1 duikt ook in de hype van de kookprogramma’s. De publieke zender L1 komt met een nieuw kookprogramma waarin Dominiek Roosen op zoek gaat naar de smaak van Limburgse streekproducten voor het feelgood-kookprogramma ‘De Smaak van Roosen’.
De Smaak van Roosen op L1 TV is vanaf 25 april ieder weekend te zien. Roosen, bekend van de Belgische ‘Wie is de Mol’, luistert naar het verhaal van de boeren en ondernemers, en pikt daar Limburgse streekproducten op, zoals meel, vergeten groenten, stroop, rundvlees, bier en wijn. Dan vervolgt hij zijn reis door het Limburgse landschap naar kok Geert Coolen. Geert gaat aan de slag met die producten. Hij kookt puur; een fornuis is passé, als er maar vuur is!
In elke aflevering wordt één gemeente belicht, waarbij boerenbedrijven, groot en klein, een bijdrage leveren aan een heerlijk Limburgs gerecht in de vorm van hun eigen streekproducten. De Smaak van Roosen trekt in deze serie langs de gemeenten Leudal, Peel en Maas, Eijsden-Margraten, Meerssen en Beesel.