Kort media nieuws uit de krant: donderdag 30 mei 2002

Nostalgie is in. Televisieprogramma’s over de jaren zestig, zeventig of tachtig doen het altijd goed en de fotoboeken van het kaliber Lutjebroek in oude ansichten verkopen behoorlijk. Radiopresentator Eddy Becker en de Haarlemse journaliste Marina Badoux proberen nu ook mee te varen op het succes van nostalgische gevoelens. Niet geheel zonder succes. FLASHback, zoals het kleurrijke maandblad is gedoopt, ziet er alleszins goed uit. Mooie en leuke foto’s, overzichtelijk opgemaakt, grappige verhalen en voor de lezers die zich de jaren zestig tot tachtig goed kunnen herinneren, vast een blijk van herkenning.
Lees hier verder

Bij het Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger verdwijnen als gevolg van een reorganisatie de komende vier jaar 55 arbeidsplaatsen. Dat heeft directeur J. Straat van Media Groep Limburg – onderdeel van het Telegraaf-concern – woensdag bekendgemaakt. Hij deed dit op de redactie van de Limburger in Urmond.
Lees hier verder

De VARA weigert met ingang van volgend jaar nog langer programma’s te maken voor de slecht beluisterde publieke radiozender 747 AM. Daarmee komt het voortbestaan van het vroegere Radio 5 in gevaar. Zendercoördinator Jan Westerhof vreest een trend. Hij moet ook de AVRO al missen, die om budgettaire redenen niet op 747 AM uitzendt. Het besluit van de VARA-directie betekent opheffing van bekende programma’s als Ophef & Vertier (cultuur) en Punch (media). Medewerkers van deze programma’s zullen volgens VARA-woordvoerder R. ’t Sas worden ingezet bij programma’s op andere zenders. Tot gisteravond beraadde de Ophef & Vertier-ploeg zich over de gedwongen overplaatsing.
Lees hier verder

Het Telegraaf-concern krijgt geen toestemming om zijn twee Limburgse kranten verder in elkaar te schuiven. De heeft de mededingingsautoriteit NMa besloten. Het concern legt zich bij de uitspraak neer, en wil volgens insiders vijftig banen schrappen bij de kranten.
Lees hier verder

Kranten doen het slecht in Europa. In zeker negen van de 15 EU-lidstaten boeren ze achteruit, en dan zijn er vorig jaar ook nog eens 37 titels verdwenen. Wereldwijd was er vorig jaar – met dank aan Bin Laden – een minieme groei.Westeuropese uitgevers zouden zich in de handen wrijven als het lezersgedag in hun landen zich een beetje zou spiegelen aan dat in Noorwegen of Japan. Van elke 1.000 Noren kopen er 705 elke dag een krant; de Japanners zijn met 667 verkochte kranten op elke 1.000 inwoners goede tweede.
Lees hier verder

Razend druk hebben ze het, de voormalige soapsterretjes die aan een serieuze acteercarrière begonnen zijn. En wij maar denken dat ze na een kortstondig succes roemloos ten onder zouden gaan wegens gebrek aan talent. Neem bijvoorbeeld Daan Schuurmans. Hij is er niet blij mee om als ex-soapie te worden betiteld -,,ik heb de toneelschool afgemaakt!”- maar hij brak nu eenmaal door in de Dynasty-achtige RTL4-serie ‘Westenwind’. Sindsdien heeft hij een boordevolle agenda. De film ‘Costa!’, gevolgd door de gelijknamige BNN-serie, gastrollen in ‘Baantjer’ en ‘Rozengeur en Wodka Lime’. En dan wordt nu zijn naam weer genoemd voor de verfilming van de legendarische tv-serie ‘Floris’ en het vervolg op de al even legendarische film ‘Soldaat van Oranje’.
Lees hier verder

Ben Kamphuis uit Eibergen en Jan Ruiterkamp uit Gelselaar bedenken zich voortaan wel tweemaal alvorens af te stemmen op TV Gelderland. De regionale omroep heeft het voorlopig bij hen verbruid, sinds ze maandag hoorden dat ze niet meer welkom waren bij een discussieprogramma over de centrale huisartsenpost in Winterswijk. De twee zijn fel gekant tegen die post. De redactie van het consumentenprogramma Hallo Gelderland had hen verzocht om vanavond af te reizen naar Arnhem om in de studio in debat te gaan met Margreet Zeelen, woordvoerster van de huisartsenvereniging. Een enerverende gedachtenwisseling leek op komst, maar het mocht niet zo zijn.
Lees hier verder

Gerelateerde berichten