Het wekelijkse televisiegesprek met de minister-president is niet langer een alleenrecht van de NOS. Vanaf volgende week interviewen ook de ’tv-babes’ Bridget en Katja hem. De Rijksvoorlichtingsdienst hoopt zo meer jongeren voor politiek te interesseren.
Lees hier verder
De NCRV komt er, als het aan de Utrechtse medicus professor Bob Smalhout ligt, niet vanaf met het afgelopen week verstuurde sorry-faxje naar diens advocaat. Woedend is Smalhout nog altijd op NCRV-coryfee Paul de Leeuw, die op televisie bij wijze van grap zijn gezicht in dat van Adolf Hitler liet veranderen. Smalhout overweegt om vrijdag in kort geding tegen de NCRV, behalve een schadevergoeding, te eisen dat de omroep met een tekst in beeld toegeeft dat zij onrechtmatig heeft gehandeld en belooft nooit meer zulke beledigende televisie te maken.
Lees hier verder
De zon straalt er als vanouds, de bikini’s zijn er weer klein en ook de proppers van discotheek De Costa stropen in Salou de stranden weer af op zoek naar vrouwelijk en mannelijk schoon. Op het Filmfestival in Utrecht viel de première van de tweede reeks van ‘Costa!2-de serie’ dan ook goed in de smaak bij het Costapubliek. Iets waarvan de nagenoeg geheel aanwezige Costacast maandag zichtbaar genoot.
Lees hier verder
Vlak voor het begin van de fractievergadering van de LPF heeft zich in de vergaderzaal een handgemeen voorgedaan, waarbij LPF-Tweede-Kamerlid Alblas fotograaf S. Ligtenberg van Het Parool een klap tegen de kaak heeft gegeven.
Lees hier verder
Met extra geld van de overheid en een gedegen Gezamenlijk Plan Internet op zak, zijn de publieke omroepen keihard aan het werk om zich op internet breder en vooral professioneler te manifesteren. Onlangs werden de portal Omroep.nl en de sites van kindernet Z@ppelin en radiozender 3FM in een nieuw jasje gehesen, diverse omroepen werken aan aanpassingen van hun bestaande sites en nog voor het einde van het jaar zal Nederland een aantal nieuwe ‘verticals’ rijk zijn. Spreekbuis maakte een rondje langs een aantal omroepen om een ‘stand van zaken’ op te tekenen van de plannen.
Lees hier verder
De brancheorganisatie voor kabelbedrijven Vecai is niet van plan gehoor te geven aan het ultimatum van de Consumentenbond dat dinsdag afloopt. De Consumentenbond wil dat Vecai een convenant met tien punten ondertekent waarin de brancheorganisatie onder meer belooft de prijzen niet te verhogen. Gebeurt dat niet, dan komen er ‘harde acties’ van de bond.
Lees hier verder
UPC N.V., de financiële tak van de UPC groep, heeft in de Verenigde Staten en Nederland uitstel van betaling aangevraagd. De gerechtelijke procedure moet voorkomen dat schuldeisers de reorganisatieplannen van het noodlijdende kabelbedrijf dwarsbomen.
Lees hier verder
De nieuwe Nederlandse Film database www.nfdb.nl geeft een overzicht van Nederlandse film- en televisieproducties sinds 1895. Het online archief is een initiatief van het Nederlands Film Festival, het Filmmuseum, Holland Film en het Nederlands Fonds voor de Film.
Lees hier verder
Steeds meer bedrijven zien in housemuziek het ideale medium hun merk bij de jonge consument aan te prijzen. Smirnoff, Phillip Morris, Free Record Shop, Sony, Coca Cola en vele anderen organiseren hun eigen houseparty’s.
Lees hier verder
Minister Herman Heinsbroek van Economische Zaken wil de nieuwe politiek leider worden van de Lijst Pim Fortuyn. Fractievoorzitter Harry Wijnschenk deed maandag een klemmend beroep op hem de partij aan te voeren. Heinsbroek vindt dat ‘op zichzelf geen slecht idee’, mits hij genoeg steun heeft van de achterban.
Lees hier verder
Nova-presentator Willem Lust stapt naar de rechter, omdat Planet-columniste Heleen van Royen heeft geschreven dat Lust een haarstukje draagt. Lust eist 5000 euro van Planet Internet en Het Parool, de krant waarin de column ook verschenen is. Lust meent dat zijn imago geschonden is. De Nova-presentator vreest voor inkomstenderving, zo schrijft zijn advocaat in een brief aan de provider.
Lees hier verder
Staatssecretaris Van Leeuwen (Cultuur en Media) laat een financieel onderzoek doen naar de kosten van de publieke omroep. Dat liet hij dinsdag weten tijdens het 12e Nationaal Omroepcongres in Hilversum. Het onderzoek moet volgens Van Leeuwen antwoord geven op de vraag hoeveel een publieke omroep mag kosten. Het kabinet heeft de ’publieken’ reeds een bezuiniging van 30 miljoen euro opgelegd. Op een subsidie van ruim 650 miljoen euro per jaar is dat volgens Van Leeuwen “een eitje”.
Lees hier verder