Zoek
Sluit dit zoekvak.

Talkradio LBC van start [update]

Vandaag is het vernieuwde LBC van start gegaan in Londen. Hiervoor is niemand minder dan Elton John ingeschakeld. In eerste instantie hoopte LBC dat Tony Blair wilde meewerken door een telefonisch interview te geven, maar vanwege zijn vakantie lukte dit niet.

LBC moest dus opzoek naar een andere grote naam en dat is nu Elton John geworden. Tijdens het ochtendprogramma hadden presentatoren Jane Moore en John Nicolson een interview met Elton. Vanaf vandaag is “talkradio” LBC te ontvangen in Londen en wijde omgeving op 97.3 FM.

Vandaag gaat ook een grootscheepse reclamecampagne van start om het nieuwe station te promoten. Binnenkort gaat ook de nieuwe website LBC.co.uk de lucht in.

Op de oude frequentie van LBC, 1152 AM, is nu het zusterstation ITN News Direct te horen. Dit station gaat nu verder als LBC News 1152 en brengt 24 uur per dag non-stop nieuws. Hiervoor heeft LBC 25 journalisten over de stad verspreid. Daarnaast halen ze informatie bij Bloomberg (financieel) en Sky News vandaan. Elke 15 minuten hoor je het belangrijkste nieuws uit Londen. Sport en financieel nieuws is er elk half uur. Weer- en verkeersinformatie is er elke 10 minuten. [R.S.]

Gerelateerde berichten