Xander de Buisonjé maakt in januari zijn presentatiedebuut. Voor de Ncrv gaat hij in het tv-programma ‘Zij gelooft in mij’ net vrijgelaten gevangen aan de vrouw helpen. De zanger laat op zijn website weten dat de positieve insteek van het programma hem aanspreekt. “Iedereen verdient een tweede kans, ook gedetineerden”, schrijft Xander. “Het belangrijkste als je vrijkomt zijn de drie w’s: werk, woning en wederhelft. Bij dat laatste wil ik graag helpen. Het hebben van een vaste partner maakt de kans op een terugval veel kleiner.”
In ‘Zij gelooft in mij’ gaan zeven ex-gedetineerden op zoek naar een vrouw. Drie van hen zitten nog vast. De naam van het programma is een verwijzing naar de hit van André Hazes die Xander tijdens het afscheidsconcert voor de overleden volkszanger zong.
De Ncrv en producent Palm Plus kozen voor de ex-Volumia-zanger omdat hij ‘goed past’ bij het programma. “Zijn losse, ontspannen persoonlijkheid sluiten aan bij de toon van Zij gelooft in mij”, licht een woordvoerder van de omroep toe. “Bovendien is hij een gevoelspersoon die goed kan meeleven.”
Zij gelooft in mij is vanaf januari te zien op Nederland 3. Volgens Xanders management wordt de show op primetime uitgezonden. “Voorlopig is het plan de show om 20.30 uur uit te zenden, maar dat kan nog veranderen”, zegt een woordvoerder.
Dames die een relatie met een ex-gevangene wel zien zitten, kunnen zich eventueel aanmelden via de website van het programma. Daar stellen de zeven heren, die tussen de 22 en 42 jaar oud zijn, zich voor. Ze doen wel uit de doeken hoe lang ze vastgezeten hebben, maar niet waarvoor. “Dat komt in de tweede aflevering aan bod”, belooft de woordvoerder van de Ncrv. Zeker is wel dat de heren niet vastzaten wegens een gewelds- of zedendelict. Geïnteresseerde dames kunnen zich volgens de Ncrv tot eind volgende maand aanmelden.
Nieuwe huisstijl
De Ncrv heeft een ook nieuwe huisstijl. Binnenkort start de omroep ook met een nieuwe campagne: Samen op de wereld. “Samen op de wereld is een pleidooi voor een tolerantere samenleving, waarin verschillen tussen mensen worden erkend en geaccepteerd”, aldus de Ncrv. [Radio.NL/Novum]