Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 5 maakt zich op voor nieuwe Evergreen Top 1000

Ook dit jaar duikt NPO Radio 5 weer in het collectieve muziekgeheugen. Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 november zendt de seniorenzender de jaarlijkse Evergreen Top 1000 uit. Het wordt de veertiende editie van de lijst.

NPO Radio 5 maakt zich op voor nieuwe Evergreen Top 1000 De Evergreen Top 1000 is de jaarlijkse toplijst van NPO Radio 5 met evergreens uit alle muziekdecennia, met een nadruk op de ’60s en ’70s.

Vorig jaar wist Danny Vera met zijn “Rollercoaster” de klassieker “Het Dorp” van Wim Sonneveld na zeven jaar van de eerste plaats te drukken. Grote vraag is dat dit jaar weer gaat lukken of dat Het Dorp weer de laatste plaat wordt die gedraaid wordt.

Stemmen voor de Evergreen Top 1000 kan in de week van zaterdag 30 oktober tot en met vrijdag 5 november. De lijst is vervolgens vanaf 22 november vijf dagen lang tussen 6 en 20 uur te horen op NPO Radio 5.

Ook op TV is er aandacht voor de lijst. In de week dat de lijst te horen is op de radio, komt Omroep Max met “NPO Radio 5 Evergreen Top 1000” rond 15.45 uur op NPO1. Hierin nemen Manuëla Kemp en Henkjan Smits de kijker mee naar het collectieve muziekgeheugen. Ze vertellen opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis en laten de mooiste videoclips zien. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten