Organisatie BKS tevreden over tweede editie

De organisatie van Best Kept Secret kijkt met een goed gevoel terug op de tweede editie van het festival. Een derde editie is al aangekondigd.

De organisatie van Best Kept Secret kijkt met een goed gevoel terug op de tweede editie van het festival. In Hilvarenbeek traden vrijdag, zaterdag en zondag artiesten op als Pixies, James Blake, The War on Drugs, George Ezra en Elbow. “Wij zijn heel blij”, vertelt Niels Aalberts van organisator Friendly Fire aan Novum Nieuws. Een derde editie is al aangekondigd.

“Het weer was heel fijn, dan is de helft al gewonnen”, aldus Aalberts. “Ik denk dat we een aantal dingen echt beter hebben gedaan dan vorig jaar. Dat zijn dingen waarover mensen niet eens per se klaagden, maar waarvan we toen al dachten: dat kan beter.” Zo is de logistiek tussen het eerste en tweede podium volgens Aalberts verbeterd door wat bomen en graspollen weg te halen. “De switch tussen die podia is nu heel relaxed.”

Verder waren er dit jaar vijf podia in plaats van vier. “Ik denk dat het vijfde podium duidelijk een inhoudelijke aanwinst is. Je kunt een festival van deze omvang niet doen zonder een aantal grote acts en die hebben we op een en twee gezet. Maar wij zeggen dat we spannende nieuwe dingen willen doen en daarvoor kunnen je de hele tijd tussen drie en vijf heen en weer, dan zie je alleen maar toffe nieuwe dingen.”

Wat betreft de line-up was Aalberts vooral trots op de zaterdag, toen artiesten als Nils Frahm, Slow Dive, The War on Drugs en Franz Ferdinand het podium betraden. “Alles wat wij willen met dit festival komt op zo’n dag samen”, legt Aalberts uit.

“In een denk ik hele drukke festivalmarkt hebben wij een duidelijk profiel, maar we hebben nog heel veel te winnen hoor. Wat wij willen met dit festival, kost misschien wel vijf jaar.” Volgens Aalberts is die tijd nodig om vertrouwen op te bouwen bij de bezoekers. “De headliners verkopen kaartjes, maar wij willen ook dat mensen zeggen: we vertrouwen erop dat zij goede acts boeken.”

Ook de chip is volgens Aalberts ‘gelukt’. Mensen kregen dit jaar een polsbandje met een chip waarmee ze hun eten en drank moesten betalen. “Er was van tevoren wel kritiek op, net als vorig jaar bij het statiegeldsysteem op de drinkbekers. Bij het chipsysteem konden we zeggen: je loopt niet rond met een zak vol munten en cola is goedkoper dan bier.” Uit enquêtes die op het terrein werden afgenomen bij ruim honderd mensen bleek dat iedereen uiteindelijk tevreden was, aldus Aalberts.

[NOVUM]