Zoeken
Sluit dit zoekvak.

IQ-TEST

Afgelopen woensdag bij BNN op Nederland 2: De Nationale IQ test. Heeft u het ook gezien? Ik wel. Ik zelfs nog meegedaan ook. Maar niet via internet …

Ik had nl geen zin om ongeveer 45 minuten online te zijn, en heb dus via de TV meegedaan (en dus ook kunnen meegenieten van de amateuristische bende die er van gemaakt werd, maar daarover later meer). Dus probeerde ik direct na de uitzending de antwoorden in te voeren (dat kon volgens de aankondiging), maar dat lukte niet. De site was namelijk overbelast. Nu zult u denken, een zwaar door een internetprovider gesponsord programma, en dan een overbelaste site? Ja, wel degelijk. Na 20 minuten continu pogingen te hebben gedaan heb ik de moeite maar opgegeven. Er was gewoon geen doorkomen aan. Goed geregeld, BNN!

Maar goed, terug naar het programma zelf. Blijkbaar hadden de makers een niet al te hoog IQ. Dat blijkt tenminste uit het feit dat ze een paar minuten uitliepen. Dat gebeurt wel vaker, maar vooral met sport, en niet met programma’s waarvan er van te voren gewoon een heel draaiboek hoort klaar te liggen. Toch, BNN?

Een andere mooie blunder was de promo die vlak voor het tweede deel werd uitgezonden. De in zeer doorzichtig geklede dame die het presenteerde (de kleding was overigens ook vrij schaars – heeft BNN soms een te laag budget zodat meer kleding niet betaalbaar was?) had in eerste instantie niet eens door dat ze al in de lucht was. En toen ze dat wel in de gaten had, werd ze halverwege onderbroken door een abrupt ingestart reclameblok …

Ik heb smakelijk gelachen om de resultaten: als ze 102 zeiden, verscheen er 106 in beeld (de uitslag per provincie aan het einde). En natuurlijk 2 winnaars met een IQ van 120. Hadden ze in eerste instantie ook niet in de gaten.

Tel daarbij op het herhaaldelijk te vroeg uit beeld halen van de vragen, Jeroen Pauw die geregeld begon te spreken terwijl het niet de bedoeling was, gegevens die niet bekend waren terwijl ze dat wel hadden moeten zijn, Bartje die aan het ouwehoeren was met bekende Nederlanders terwijl de kijkers er niet van konden meegenieten, slechte onderlinge communicatie waardoor er regelmatig wat mis ging, presentatoren die niet wisten wanneer ze nu wel en wanneer ze nu niet mochten beginnen met hun kletspraatje, geldklopperij door de prijsvragen die een call TV niveau hadden (zo niet nog makkelijker), kortom: het was niet best.

Neemt niet weg dat ik best veel lol heb gehad. Het was namelijk best lachen zo af en toe, die fouten en blunders die er werden gemaakt. Ik zou BNN dan ook van harte uit willen nodigen om het volgend jaar nog mooier te maken. Dan doe ik niet meer mee, maar dan ga ik het aantal fouten tellen. Ik ben alleen wel bang dat ik dan niet genoeg heb aan 1 A4tje ….

En hoe was uw IQ?
P.S. die van mij schijnt 111 te zijn ?
MvD