Reformatorische Omroep zendt uit via DAB

De Reformatorische Omroep zendt sinds afgelopen woensdag een week lang uit via DAB (digitale radio). Met de proefuitzendingen, die vooralsnog alleen in de regio Eemnes zijn te ontvangen, wil de omroep aantonen technisch klaar te zijn voor uitzendingen via DAB. De Reformatorische Omroep (RO) is al ruim een jaar actief met uitzendingen via het internet en kerktelefoon, maar koestert vanaf het eerste begin de wens om ook landelijk te kunnen uitzenden via digitale radio.

De omroep verwacht medio volgend jaar een begin te kunnen maken met het landelijk uitzenden via DAB.

Deze week is de RO bij wijze van proef op elke DAB-radio in de regio Eemnes te ontvangen. ‘Onze studio is volledig ingericht op digitaal uitzenden,’ zegt omroepdirecteur Arjan van der Zouwen. ‘Met deze uitzendingen willen we laten zien dat we er technisch ook helemaal klaar voor zijn’. [Radiowereld.NL]