VK: Groen licht voor nationale programmering Kiss

De dagen van de lokale en regionale programma’s op het jongerennetwerk Kiss in het Verenigd Koninkrijk zijn geteld. Mediawaakhond Ofcom heeft eigenaar Bauer toestemming gegeven om de drie stations te koppelen en een landelijke programmering uit te zenden. In ruil hiervoor gaat Kiss landelijk via Digital Audio Broadcasting (DAB) uitzenden.

VK: Groen licht voor nationale programmering Kiss Momenteel is het Kiss netwerk in de regio’s Londen, Bristol, het zuidoosten van Wales en het westen van Engeland via FM te ontvangen. Daarnaast is het jongerennetwerk ook via een groot aantal lokale DAB-multiplexen in Engeland en het zuidoosten van Wales te ontvangen.

Omdat het Kiss netwerk momenteel gebruik maakt van drie licenties (Londen, Bristol/zuidoost Wales en het oosten van Engeland), zijn deze edities verplicht om een aantal uren per dag aan lokale programma’s te brengen. Zo dient Kiss in Londen minimaal 10 uur per dag aan lokale programma’s aan te bieden, terwijl dit aantal voor de andere twee edities op zeven uur per dag ligt.

Daarnaast moet Kiss via de edities in Bristol/zuidoost Wales en het oosten van Engeland elk uur nieuws uitzenden, waarvan de bulletins tijdens de spitsuren ook regionaal nieuws bevatten. Via de Londense editie hoeft alleen tijdens de ochtendspits nieuws uitgezonden te worden.

In november van dit jaar diende Bauer bij mediawaakhond Ofcom een verzoek in om alle lokale en regionale programma’s op het jongerennetwerk te schrappen. Afgelopen week gaf de mediawaakhond groen licht voor deze wijziging. Ook hoeft het netwerk geen regionaal/lokaal nieuws meer uit te zenden. Wanneer Kiss met de landelijke programmering gaat starten is nog niet bekendgemaakt. Ook is nog niet bekend of de Londense programmering, met onder meer Rickie Haywood-Williams en Melvin O’Doom (foto), als landelijke programmering gaat dienen of dat er een nieuwe programmering komt.

Voorwaarde voor de wijziging is wel dat Kiss op de dag van de invoering van de landelijke programmering via 35 lokale DAB-multiplexen te ontvangen is. Binnen drie maanden tijd moet dit aantal opgevoerd zijn tot 38, waardoor 80% van de inwoners van het Verenigd Koninkrijk Kiss via DAB kan ontvangen. [RS/Radio.NL]