‘Antenne Bayern wil oldieszender via DAB+’

Antenne Bayern wil met een oldieszender starten via DAB+. Volgens het tijdschrift Kontakter heeft de commerciële zender zich ingeschreven voor één van de drie vrije plekken op de regionale multiplex in Beieren. Momenteel is Antenne Bayern al met de rockzender Rock Antenne actief op deze multiplex. Naast Antenne Bayern zouden ook Magic Star, Neue Welle Bayern, RT.1, Radio Fantasy und Radio Gong interesse hebben in een plekje.

‘Antenne Bayern wil oldieszender via DAB+’ In mei startte de BLM, de regionale mediaraad van Beieren, de verdeelprocedure voor capaciteit op de regionale multiplex. Doordat de publieke omroep Bayerische Rundfunk langzaamaan zijn stations naar een eigen multiplex verplaatst, is er ruimte vrijgekomen voor drie radiostations.

Nog tot en met 10 juni kunnen geïnteresseerden zich meldden bij de BLM. Zij dienen onder meer aan te kunnen tonen de jaarlijkse uitzendkosten van 207.000 euro te kunnen betalen. Uitgezonden mag worden op kanaal 12D, dat met 39 zendmasten ongeveer 94% van Beieren dekt. Naast een aantal publieke stations zenden Rock Antenne en Radio Galaxy al uit via dit multiplex. Mogelijk wordt dit multiplex in de toekomst verplaatst naar kanaal 10D.

Inmiddels is uitgelekt dat er al diverse partijen geïnteresseerd zijn in een plekje op de multiplex. Onder meer Antenne Bayern staat op de lijst, maar opmerkelijk genoeg niet met het reguliere programma. Antenne Bayern zou met een oldieszender willen starten via DAB+. Momenteel zendt Antenne Bayern al het themakanaal ‘Oldies but Goldies’ uit via internet. Mogelijk wordt deze zender uitgebouwd tot een volwaardig radiostation.

Naast Antenne Bayern, zouden ook Magic Star, Neue Welle Bayern, RT.1, Radio Fantasy und Radio Gong een plekje op de multiplex willen. Magic Star zendt momenteel al uit via een aantal lokale multiplexen in Beieren. Datzelfde doet RT1 met het themakanaal ‘In The Mix’. Radio Fantasy is momenteel al op FM in Augsburg te beluisteren, alsmede via een aantal lokale multiplexen. Radio Gong heeft etherfrequenties in München en Neurenberg en zendt in deze regio’s ook via DAB uit. [RS/radio.NL]