Commerciële en publieke stations werken samen in DAB+

Toekomstige gebruikers van de regionale T-DAB kavels hebben onlangs een samenwerkingsovereenkomst gesloten om te komen tot de uitrol van het digitale radionetwerk (DAB+) in heel Nederland.

De niet-landelijke commerciële radiostations (grotendeels verenigd in de NLCR), de onafhankelijke commerciële middengolfzenders en de regionale publieke omroepen (verenigd in de ROOS) verplichten zich hiermee uiterlijk op 1 september 2015 te starten met de verspreiding van digitale radio.

Voor de commerciële omroepen is het brengen van een digitale versie van het programma sowieso een vereiste om de in 2011 verleende verlenging van de toegewezen FM en AM-frequentieruimte te waarborgen. De nieuwe digitale distributievorm zal overigens op langere termijn, naar verwachting in heel Europa, de traditionele omroepfrequenties vervangen.

De gesloten overeenkomst maakt de weg vrij voor verdere organisatie en technische realisatie van het regionale DAB-netwerk in Nederland. [Radiowereld.NL]