Hessen: Ook Planet Radio in DAB+

In Hessen is het aanbod van commerciële radiostations via Digital Audio Broadcasting (DAB) opnieuw uitgebreid. Sinds 13 juni is ook de jongerenzender Planet Radio digitaal via de ether te beluisteren. Planet volgt hiermee zusterstations HitRadio FFH en Harmony FM, die in december 2011 al met uitzenden in DAB+ begonnen.

Hessen: Ook Planet Radio in DAB+ Het is niet de eerste keer dat Planet Radio via DAB uitzendt. Al in 2004 startte de populairste jongerenzender van Hessen, net als Harmony FM, met uitzenden in de oude MP2-standaard. Na enkele jaren werden de uitzendingen echter gestaakt, omdat er nauwelijks via DAB geluisterd werd.

Nu DAB een nieuwe start heeft gemaakt in Duitsland, heeft Planet Radio besloten om opnieuw digitaal via de ether uit te gaan zenden. Voorlopig zijn deze uitzendingen uitsluitend in het Rhein-Main gebied te ontvangen. In heel Hessen is het station op FM te ontvangen.

De DAB-uitzendingen van Planet Radio worden uitgezonden vanaf de 337 meter hoge Europatoren in Frankfurt en de zendmast op de Großer Feldberg, de hoogste berg van het Taunusgebergte. Voorlopig zijn de uitzendingen te beluisteren op kanaal 12C. Naast Planet Radio, HitRadio FFH en Harmony FM zijn ook Radio Teddy en Absolut Relax via dit kanaal in DAB+ te beluisteren. Het is de bedoeling dat ook Energy Rhein-Main en de schlagerzender Antenne 50Plus in DAB+ gaan uitzenden. Wanneer deze stations hiermee starten is nog steeds onduidelijk.

Naast de regionale commerciële zenders zijn ook alle radiostations van de regionale publieke omroep hr via DAB te ontvangen. Daarnaast is ook de landelijke multiplex in delen van Hessen te ontvangen. Onlangs werd deze dekking opnieuw uitgebreid door de ingebruikname van de zenders Fulda en Gießen. In Baden-Württemberg werden de zenders Baden Baden en Pforzheim aangezet. [RS/Radio.NL]