BBC gestart met Olympisch kanaal via DAB

De BBC is afgelopen vrijdag gestart met een radiokanaal dat geheel gewijd is aan de Olympische Spelen. Op Radio 5 Live Olympics Extra zijn de spelen 24 uur per dag te volgen met live verslaggeving, interviews en achtergronden. Het radiostation is in bijna het gehele Verenigd Koninkrijk via Digital Audio Broadcasting (DAB) te ontvangen.

De Britse omroep heeft besloten om met een tweede themakanaal voor de nieuws-, talk- en sportzender Radio 5 Live te komen, omdat er de komende weken ook genoeg andere sportwedstrijden zijn, waarvan verslag wordt gedaan.

Op Radio 5 Live zal zoveel mogelijk de bestaande programmering worden doorgezet, met een verhoogd aandeel Olympische Spelen. Op Radio 5 Live Sports Extra zijn naast de Olympische Spelen ook belangrijke cricketwedstrijden te volgen. Afgelopen weekend was op deze zender ook de Formule 1 wedstrijd in Hongarije te volgen.

Radio 5 Live Olympics Extra is tot 13 augustus in de lucht en zendt uit via de landelijke DAB-multiplex van de BBC. Om ruimte te maken, is de bandbreedte van een aantal andere stations verminderd. Radio 5 Live Olympics Extra zendt uit in 64 kbps mono. BBC Radio 1, 1Extra, 2, 4 en 6Music zenden nu tijdelijk in mindere kwaliteit uit.

Ook zendt Radio 5 Live Olympics Extra uit via internet, maar vanwege de rechten zijn deze uitzendingen alleen in het Verenigd Koninkrijk te beluisteren. Ondanks dat is er wel extra Olympische Spelen content van de BBC beschikbaar in Nederland. Bij Ziggo zijn de tv-kanalen BBC Three en BBC HD tijdens de spelen voor alle digitale abonnees beschikbaar. UPC heeft BBC Three voor alle digitale klanten opengezet, terwijl Interactieve Televisie van KPN BBC HD doorgeeft. [RS/Radio.NL]