Radio 10 Gold binnenkort landelijk in de ether

Radio 10 Gold is binnenkort landelijk via de ether te ontvangen. Het oudste nog bestaande commerciële radiostation van Nederland gaat uitzenden via DAB+. Radio 10 Gold gaat gebruik maken van capaciteit van 538 en Slam FM. Om deze uitzendingen te kunnen ontvangen is wel een speciale radio nodig.

Radio 10 Gold binnenkort landelijk in de ether Momenteel werkt zenderexploitant Broadcast Partners hard aan de bouw van het zenderpark voor het DAB-net van de landelijke commerciële radiostations. Inmiddels worden de antennes en apparatuur op de verschillende locaties geplaatst en getest. Het is zelfs de bedoeling dat één dezer dagen de eerste zenders aan gaan, waarna het zenderpark gefaseerd uitgebouwd gaat worden.

Uiterlijk 1 september zijn 538, Q-music, Sky Radio, Slam FM, Radio Veronica, 100%NL, Sublime FM en BNR Nieuwsradio in het hele land digitaal via de ether te beluisteren. Uitgezonden gaat worden op kanaal 11C.

Naast het eigen signaal dienen de FM-stations ook een radiostation aan te bieden via DAB+. Eerder werd al bekend dat Radio Maria een overeenkomst heeft gesloten met 100%NL voor doorgifte als tweede kanaal.

Maar ook Radio 10 Gold wordt toegevoegd aan het aanbod. Het station gaat gebruik maken van capaciteit die aan zusterstations 538 en Slam FM is toegewezen. Lange tijd gingen de geruchten al, maar nu heeft een woordvoerster van 538 de plannen bevestigd.

Hierdoor is Radio 10 Gold binnenkort landelijk via de ether te ontvangen en ook nog eens storingsvrij en in betere kwaliteit. Momenteel is de oldieszender via de middengolffrequentie 828 kHz te ontvangen. Waarmee 538 en Slam FM de resterende capaciteit gaan vullen kon de woordvoerster nog niet zeggen.

Ook de plannen van de overige stations zijn nog niet duidelijk. Sky radio, Classic FM, Q-music en Sublime FM laten aan Radio.NL weten dat er nog geen besluit genomen is over de invulling, BNR Nieuwsradio zegt binnenkort met meer informatie te komen. [RS/Radio.NL]