Efteling Radio ook op DAB

Afgelopen maandag meldde Radio.NL al dat Efteling Radio ook een plekje op DAB krijgt. Vrijdagmiddag zijn de uitzendingen van Efteling Radio daadwerkelijk gestart via digitale etherradio.

Efteling Radio is het grootste landelijke kinderradiostation van Nederland.

Op Efteling Radio zijn voornamelijk sprookjes, interviews en kinderliedjes te horen.

Efteling Radio was tot juli 2010 te horen in de ether rond Kaatsheuvel. Efteling Radio wilde graag blijven uitzenden op de kabel, daarom besloot het radiostation de ether-vergunning in te leveren. Efteling Radio wilde graag landelijk op de kabel uitzenden. Volgens de wet is het niet toegestaan uit te zenden via een regionale etherfrequentie wanneer het radiostation in meer dan 30 procent van Nederland op de kabel te horen is.

Efteling
De Efteling bestaat al meer dan zestig jaar en heeft met een oppervlakte van 72 hectare het grootste pretpark van Nederland. Maar in het onderstaande filmpje lijkt de sprookjeswereld in Kaatsheuvel juist heel klein. Door speciale ’tilt-shifttechniek’ wordt het effect gecreëerd van een miniatuurwereld. [Radiowereld.NL]