Ook Arrow Classic Rock gaat uitzenden via DAB

De digitale radiosneltrein raast op volle vaart door Nederland. En er stapt opnieuw een radiostation aan boord, want ook Arrow Classic Rock gaat uitzenden via DAB+. De rockzender heeft hiervoor een overeenkomst gesloten met BNR Nieuwsradio.

Arrow Classic Rock is sinds 1996 te beluisteren via de kabel en draait de beste rockhits aller tijden. Van 1998 tot 2007 was het station ook via de middengolf te beluisteren. In 2007 nam Arrow Classic Rock de FM-frequenties van Caz over. Financiële problemen zorgen er echter voor dat Arrow Classic Rock in 2009 moet stoppen op FM.

Na ruim vier jaar keert Arrow Classic Rock terug in de ether, zij het via digitale etherradio. Het station heeft afgelopen vrijdag een overeenkomst gesloten met BNR Nieuwsradio voor capaciteit op het landelijke DAB+net van de commerciële radiostations.

Door de toevoeging van Arrow Classic Rock is het DAB+net volledig gevuld.

Want naast de rockzender zijn ook 538, Slam FM, het nieuwe Radio 10, 100%NL, Q-music, BNR Nieuwsradio, Skyradio, Radio Veronica, Radio Maria, Juize, BG Radio, Efteling Radio, Sublime FM, Skyradio Lovesongs, Sublime You, Classic FM en Q-music Non-stop te beluisteren op kanaal 11C. [RS/Radio.NL]