Sky Radio Lovesongs terug via DAB+

Sky Radio Lovesongs is opnieuw te beluisteren via DAB+. Eerder dit jaar was de zender al via digitale etherradio te ontvangen, maar werd begin oktober vervangen door Sky Radio The Christmas Station. Nu de kerst voorbij is, is deze zender vrijdagochtend weer vervangen door Sky Radio Lovesongs.

Al enige jaren is Sky Radio Lovesongs te ontvangen via internet. Het is één van de themakanalen van Sky Radio en draait de allermooiste lovesongs. Het format is daarmee goed te vergelijken met dat van Sky Radio van 15 jaar geleden.

Sky Radio Lovesongs is in bijna heel Nederland te ontvangen via DAB+ op kanaal 11C. Op dit kanaal is ook Sky Radio zelf, alsmede alle andere landelijke commerciële radiozenders te ontvangen. Hiervoor is overigens wel een speciale DAB+ontvanger nodig. Deze zijn momenteel al via internet te koop. Naar verwachting zullen deze radio’s binnenkort ook in de meeste elektronicawinkels verkrijgbaar zijn.

Uitbreiding en optimalisatie
Nog steeds wordt er hard gewerkt aan de uitbreiding van het DAB+net van de NPO op kanaal 12C. Vlak voor de kerst is de zender Hoogersmilde aangezet, waardoor de landelijke publieke radiostations nu ook in grote delen van Drenthe en Friesland digitaal via de ether zijn te ontvangen.

Maar ook het net van de landelijke commerciële radiostations wordt nog steeds geoptimaliseerd. Zo is er eerder deze maand een nieuwe antenne-installatie in gebruik genomen in Arnhem, waardoor de ontvangst verbeterd is. Daarnaast is de antenne-installatie in Ugchelen aangepast, waardoor betere ontvangst in de regio Apeldoorn mogelijk is. [RS/Radio.NL]