Duitsland: Schlagerparadies toch landelijk via DAB+

Het radiostation Schlagerparadies is toch landelijk via DAB+ te ontvangen in Duitsland. Ondanks dat de toelatingscommissie ZAK geen toestemming heeft gegeven voor samenwerking tussen Regiocast en RMN is het station sinds vrijdagmiddag toch te horen op de plaats van de voormalige voetbalzender 90Elf.

Duitsland: Schlagerparadies toch landelijk via DAB+ Afgelopen week gaf de toelatingscommissie van de verschillende regionale mediaraden, geen toestemming voor de samenwerking tussen RMN, eigenaar van Schlagerparadies, en Regiocast, licentiehouder van de capaciteit op het landelijke DAB-net.

Regiocast is al enige tijd op zoek naar vervanging voor de voormalige voetbalzender 90Elf. Nadat de zender vorige jaar zomer de uitzendrechten voor de Duitse Bundesliga kwijtraakte, was er uitsluitend non-stop muziek te horen. Met Schlagerparadies hoopte Regiocast weer een volwaardig radiostation aan te bieden via DAB+.

Maar de ZAK heeft besloten om geen goedkeuring te geven om 90Elf te vervangen door Schlagerparadies. Het verschil in format (voetbal vs schlagers) is te groot. De commissie is dan ook van mening dat Regiocast met een gepastere oplossing moet komen of de capaciteit moet teruggeven, zodat deze opnieuw verdeeld kan worden.

Wel geeft de ZAK toestemming om Schlagerparadies als tijdelijke oplossing door te geven op het landelijke DAB+net. En van deze toestemming lijken Regiocast en RMN gebruik te maken, want vrijdagmiddag is Schlagerparadies alsnog verschenen op het landelijke net. Vooralsnog zou het om ‘testuitzendingen’ gaan. De radiozender blijft daarom ook via de regionale DAB-netten van Beieren. Hessen, Berlijn en Saksen-Anhalt uitzenden. Wordt ongetwijfeld vervolgd. [RS/Radio.NL]