BBC start radiostation rondom Songfestival via DAB

De BBC start donderdag 8 mei met een tijdelijk radiostation rondom Eurovisie Songfestival. Gedurende vier dagen lang staat BBC Radio 2 Eurovision geheel in het teken van dit liedjesfestijn. Het tijdelijke radiostation is in heel het Verenigd Koninkrijk te ontvangen via DAB en internet.

BBC start radiostation rondom Songfestival via DAB Op 10 mei vindt al weer de 59e editie van het Eurovisie Songfestival plaats. Dit jaar komt het spektakel vanuit Kopenhagen en gaan Waylon en Ilse DeLange, alias The Common Linnets, ons land vertegenwoordigen. Hopelijk weten zij de negende plaats van Anouk te evenaren of zelfs te verbeteren.

Terwijl Daniel Dekker met zijn Radio 2 programma “De Gouden Uren” steevast afreist naar de stad waar het Songfestival plaatsvindt, is deze eer in het Verenigd Koninkrijk weggelegd voor BBC Radio 2 presentator Graham Norton.

Dit jaar pakt de BBC nog eens extra uit op de radio, want gedurende vier dagen is er een speciaal Songfestivalstation in de lucht. Via DAB en internet is via BBC Radio 2 Eurovision van 8 tot en met 11 mei alles over het liedjesfestijn te horen. Tussen 12 uur en middernacht nemen deejays als Scott Mills (BBC Radio 1), Ken Bruce (BBC Radio 2) en Terry Wogan (BBC Radio 2) plaats achter de microfoon. Wogan verzorgde van 1973 tot en met 2008 het tv-commentaar van het Songfestival.

Ook de radioshow van Graham Norton, die in 2009 het stokje van Wogan overnam, wordt uitgezonden via BBC Radio 2 Eurovision.

Het is niet de eerste keer dat de BBC met een digitaal ‘pop-up’ station komt. Tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012 was BBC Radio 5 Live Olympics Extra in de lucht met al het nieuws over de zomerspelen. Om plaats te maken voor het tijdelijke radiostation wordt de bandbreedte van een aantal andere BBC stations via de landelijke multiplex tijdelijk verlaagd. [Radiowereld.NL]