Nieuws 24 gaat verder als NPO Radio 1 Extra

De nieuwszender Nieuws 24 via Digital Radio+ (DAB+) en internet gaat verder als NPO Radio 1 Extra. Hiermee lijkt het erop dat de NPO het digitale radiostation in de toekomst in wil gaan zetten voor meer dan alleen herhalingen van het laatste nieuwsbulletin. Luisteraars via DAB+ zien de nieuwe naam al in beeld verschijnen.

Nieuws 24 gaat verder als NPO Radio 1 Extra Wat de precieze plannen van de NPO met Radio 1 Extra zijn, is nog onduidelijk. Vragen van Radio.NL hierover zijn nog niet beantwoord. Maar het lijkt erop dat de NPO het kanaal meer wil inzetten als verlengstuk van NPO Radio 1.

Tijdens het WK was bijvoorbeeld “Met het oog op Morgen” al enkele keren uitsluitend via DAB+ via de ether te beluisteren.

Door Nieuws 24 om te dopen tot Radio 1 Extra volgt de NPO de strategie van de BBC met betrekking tot digitale radio. Ook deze omroep biedt zogenaamde ‘extra’ kanalen als BBC Radio 1Xtra, BBC Radio 4 Extra en BBC 5 Live Sports Extra. [Radiowereld.NL]