Week van de Digitale radio gestart op landelijke stations

[Update] Maandagochtend is op de landelijke publieke en commerciële radiostations “De week van de Digitale Radio” gestart. Nog tot en met vrijdag 17 oktober besteden de radiostations uitgebreid aandacht aan Digital Radio+, zoals DAB+ in Nederland gepromoot wordt. De wijze waarop hier aandacht wordt besteed verschilt per radiostation.

Week van de Digitale radio gestart op landelijke stations DAB+ is een nieuwe manier van digitaal radio luisteren via de ether. Het wordt één van de opvolgers van de vertrouwde (analoge) FM. Op dit moment zijn via DAB+ al 28 radiostations te ontvangen in het grootste deel van het land.

Naast alle landelijke publieke en commerciële radiostations die al op FM te ontvangen zijn, zijn via DAB+ ook extra stations te ontvangen zoals NPO 3FM Alternative, NPO Radio 5, NPO Radio 6 Soul & Jazz, NPO Top 2000, Classic FM, Efteling Radio, Arrow Classic Rock en Radio 10 Gold 60s & 70s hits. De regionale radiostations volgen uiterlijk september 2015.

Om Digital Radio+ onder de aandacht te brengen bij het grote publiek organiseren de landelijke stations deze week “De week van de Digitale Radio.” Tot en met vrijdag wordt daarom aandacht besteed aan deze nieuwe manier van radio luisteren.

De wijze waarop hier aandacht wordt besteed verschilt per radiostation. Radio.NL zet daarom de acties van de verschillende radiostations op een rij.

– 100% NL geeft in elk gepresenteerd programma een 100% NL DAB+radio weg;
– Bij Radio 10 wordt elke stemmer op de Top 4000 die in de uitzending komt getrakteerd op een DAB+radio;
– Op Q-music krijgt elke kandidaat van Het Geluid die op de radio komt een rode DAB+radio;
– Luisteraars van Sky Radio maken elke dag kans op een DAB+radio door een codewoord te sms-en naar het station;
– Classic FM geeft elke dag een DAB+radio weg via de website;
– NPO Radio 6 Soul & Jazz geeft sinds zaterdag DAB+radio’s weg via internet en de App van het station. Luisteraars dienen hiervoor een foto door te sturen van hun favoriete plek om naar Radio 6 te luisteren;
– Bij NPO Radio 1 maken luisteraars kans op een DAB+wekkerradio door de slagzin “Wakker worden met NPO Radio 1 …” af te maken en door te mailen aan de zender;
– NPO Radio 2 geeft in diverse programma’s DAB+radio’s weg;
– Radio 538 en Slam FM geven DAB+radio’s weg via internet;
– BNR Nieuwsradio besteedt vrijdag tijdens de Nationale Autoshow aandacht aan DAB+;
– FunX geeft DAB+radio’s weg op de radio en de website;
– Efteling Radio geeft DAB+radio’s weg tijdens de Wonderlijke Middagshow.

De Week van de Digitale Radio wordt ondersteund met een radioreclamespot, die afgelopen week op verschillende stations te horen was. [Radiowereld.NL]

Roelof Hemmen interviewde maandag 13 oktober Jacqueline Bierhorst van Digital Radio+ over deze nieuwe technologie.