VK: Smooth Radio staakt uitzendingen via landelijke DAB-net

De easy listening zender Smooth Radio staakt de uitzendingen via het landelijke DAB-net in het Verenigd Koninkrijk. Vanaf zaterdag 15 november neemt Smooth Xmas de plaats over. Na kerstmis start er een geheel nieuw station met de naam Smooth Extra. Smooth Radio blijft te beluisteren via FM, AM en vele lokale DAB-netten.

VK: Smooth Radio staakt uitzendingen via landelijke DAB-net Het stopzetten van de uitzendingen van Smooth Radio via het landelijke DAB-net van Digital One is het gevolg van de verkoop van Smooth Radio in Manchester, Nottingham en Newcastle door Global Radio aan het Ierse Communicorp eerder dit jaar. Hierdoor heeft Smooth Radio zijn landelijke programmering moeten staken. In maart besloot Global tevens om Gold op 26 van de 30 AM-frequenties en een flink aantal lokale DAB-netten te vervangen door Smooth Radio.

Sinds maart werd daarom via het landelijke DAB-net de Londense editie van Smooth Radio doorgeven, net als op de diverse AM-frequenties gebeurd. Veel inwoners van het Verenigd Koninkrijk komen Smooth Radio momenteel dan ook twee keer tegen in de zenderlijst van hun DAB-radio: Smooth Radio UK (landelijk) en Smooth Radio (lokaal). Global Radio kondigde destijds al aan dat de uitzendingen via het landelijke DAB-net gestaakt zouden gaan worden. Aanstaande zaterdag is het zover.

Vanaf zaterdag is op de plaats van Smooth Radio UK het station Smooth Xmas te horen. Tot en met de kerstdagen kunnen luisteraars hier genieten van non-stop kerstmuziek, net als bij Sky Radio Christmas via DAB+ in Nederland kan.

Eind van het jaar start Global op het landelijke DAB-net met een nieuw station genaamd Smooth Extra. Ook deze zender gaat zich richten op de doelgroep 45+, maar over de daadwerkelijke invulling is nog niets bekend.

Omdat Smooth Radio zaterdag zijn uitzendingen via het landelijke net staakt, is Smooth Radio Nottingham afgelopen week gestart met uitzenden via de lokale DAB-netten van Leicester en Derbyshire. In deze regio waren de regionale uitzendingen van Smooth Radio uitsluitend wel FM, maar niet via DAB te ontvangen. [Radiowereld.NL]